Over Urban Jungling

Instagram is de plek waar Urbanjungling is ontstaan. Wat begon met één plantenkiekje, is nu een account met meer dan 90.000 volgers. In de zomer van 2019 lanceerde Urbanjungling #discovertheplantcommunity. Een enorm succesvolle hashtag waarmee het algoritme van Instagram wordt omzeild en waarmee gelijkgestemde plantenaccounts elkaar in één oogopslag kunnen vinden.

Recent

Volg me!

Mijn eerste stapjes in de wereld van het bloggen

En dan wandel je opeens de wereld van het bloggen in…
Gewoon, omdat ik inspiratie heb, omdat ik graag mijn kennis deel en omdat er in de echte wereld niemand naar mijn gewauwel over planten wil luisteren.

Ik moet ook wel eerlijk bekennen dat het af en toe een beetje suf is waar ik mee bezig ben. Of er in de digitale wereld wel mensen naar me willen luisteren? Geen idee eigenlijk… Maar goed… hoe dan ook, of het gelezen wordt of niet, hier mijn eerste blog.
Hoewel ik vol inspiratie zit, heb ik geen idee waar dit eerste schrijven over zou moeten gaan. Hoe doen anderen dat? Moet ik me aan jullie voorstellen? Maar dat doe ik hier op de ‘over Urbanjungling’ pagina toch al? Moet ik gelijk een informatieve blog schrijven? Hoe werkt zoiets, wat zijn de regels?

WACHT!
Regels???
Maar dit is toch mijn blog?
Juist: mijn blog, mijn regels.

Pfff… dat is beter. Van dingen moeten en strenge regels wordt ik nerveus, dan loop ik vast. Dus dit is wat ik ga doen: schrijven wat ik leuk vind. Over planten. En misschien af en toe iets over @urbanjungling, mijn Instagram account. Maar mag dat in de wereld van het bloggen? Op een plantenblog over Instagram schrijven?

STOP!
Mijn blog, mijn regels.

Mijn god, dit is wel even wennen hoor. In een totaal onbekende wereld stappen en geen idee hebben hoe de dingen werken. Aan de ene kant wil ik de dingen op mijn eigen manier doen maar aan de andere kant ben ik op zoek naar houvast in het onbekende.

 

 

 

 

 

 

 

 

Houvast in het onbekende: Mijn blog, mijn regels.

Daarom is Google de afgelopen tijd mijn beste vriend geweest. Ik wist niet dat er zoveel bloggers over bloggen bloggen! Heel handig, ik heb best een aantal goede tips gevonden maar ik kom iedere keer weer uit bij die ene zin:

‘mijn blog, mijn regels.’

Niet omdat ik me niet aan regels wil houden hoor. Nee, ik wil alleen graag de dingen doen zoals ik het leuk vind om ze te doen. Ik wil er plezier in hebben. Want ik ben ervan overtuigd dat plezier hebben in wat je doet het allerbelangrijkst is en dat de rest dan vanzelf komt. Dat je gevoel, of je intuïtie, je wel vertelt wat goed en niet goed is op dat moment. Dat is hoe ik het doe op Instagram. Zo werken de dingen het prettigst voor mij en daarom wil ik het hier ook zo gaan doen.

Dus… dit is het plan:

  • Ik ga bloggen.
  • Over planten, over het verzorgen van kamerplanten om precies te zijn.
  • En misschien over Instagram (daar is mijn intuïtie nog niet over uit).
  • En ik ga het doen zoals ik het leuk vind.

Hoe dan ook, ik heb er zin in! En jullie? Lijkt het je leuk om met me mee te jungelen?
Laat het me weten in de reacties!

Op mijn Instagram account @urbanjungling deel ik zogenaamde Plant Care Guides van verschillende planten. In deze ‘guides’ kun je onder andere terugvinden of de plant graag uitdroogt tussen de gietbeurten of liever vochtig blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief