Over mij

Mijn naam is Ans, geboren zonder groene vingers en toch leef ik nu samen met mijn man, 2 kinderen en 3 katten in een heuse urban jungle. Op deze blog-website neem ik jullie mee in mijn door ADHD gedreven groene belevenissen. Van basis plantentips tot stekexperimenten, van aarde tot kleikorrels en van successen tot fails, alles komt voorbij.

Instagram @urbanjungling

Instagram is de plek waar Urbanjungling is ontstaan. Wat begon met één plantenkiekje, is nu uitgegroeid tot een fantastische planten community. Op Instagram deel ik foto’s van mijn kamerplanten in de signature Urbanjungling style met daarbij een Plant Care Guide. Op deze Care Guides staat kort omschreven wat de betreffende plant nodig heeft voor wat betreft licht, water, voeding, temperatuur, aarde en luchtvochtigheid. Naast deze foto’s met Care Guides deel ik regelmatig behind the scenes beelden, verzorgingstips en tutorials in mijn stories en reels.

Podcast

Samen met Roos (@plantwithroos) host ik de podcast ‘Plantenpraat met Ans en Roos’. In iedere aflevering bespreken we een planten-onderwerp. Hoewel planten natuurlijk het hoofdonderwerp zijn en de rode draad van de podcast vormen, dwalen we ook regelmatig af naar andere onderwerpen en praten we over wat ons zoal bezig houdt. Het is iedere vrijdag weer een ongedwongen en gezellig plantenfeestje! 
Plantenpraat met Ans en Roos is te beluisteren via onder andere Spotify, Apple Podcasts en, voor degenen die er graag beeld bij willen hebben, ook op YouTube.